Flickorna

Flickorna på Färjenäs

"Här i kvarteret har vi vuxit upp, tagit färjan över till stan, promenerat med våra hundar och drömt om det lilla caféet vid vägen. Nu har drömmen slagit in och vi vill så gärna dela med oss av den. Varmt välkommen till oss, välkommen till

Flickorna på Färjenäs"

- Susanna och Lisa -


Flickorna på Färjenäs drivs av Lisa Burden och Susanna Lindelöf Frisk. Vi lärde känna varandra som 6-åringar när vi började på lekis ihop - ett stenkast från där vårt café nu ligger. Allt sedan dess har vi följt varandra genom livet och idéen till att starta ett företag tillsammans har funnits där länge. Det skulle dock dröja många år innan drömmen blev sann och det var först under en resa till Paris våren 2015 som tankarna på ett café började ta form.


Hotellet vi bodde på hade en katt som med sin blotta närvaro styrde hela receptionen där han satt som en kung i soffan. Kan den katten styra ett helt hotell borde vi väl kunna driva minst ett café tänkte vi! Katten hette Elliot och hotellet Castille de Paris. Vi började fundera och på planet hem till Sverige tre dagar senare var både affärsplan och företagsnamn klart - vårt nystartade företag hette Castelliot AB.


Castelliot AB är idag företaget bakom Flickorna på Färjenäs och det känns oerhört spännande och roligt att få vara på vår barndoms gata, nu som caféägare och företagare. 1 september 2016 tog vi över caféet och hoppas kunna driva det vidare i samma genuina anda som tidigare, men samtidigt utveckla och sätta vår unika prägel på det. Det känns verkligen som om vi har en riktig vacker och oslipad diamant i vår ägo!


Lisa Burden


Lisa är en stor hundälskare som bott flera år i London. Därifrån har hon bland annat tagit med sig sin man samt passionen för afternoon tea, engelska short bread och sandwishes. Innan hon slog sig ihop med Susanna och öppnade café har hon arbetat som guide i resebranschen, med personalfrågor på Taxi Göteborg och de senaste åren som företagsrådgivare på arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. Lisa brinner för frågor om service och kundbemötande och jobbar ständigt för att ge kunderna ett värdskap i världsklass.


Tfn: 0703316609

Mail: lisa@castelliot.se


Susanna Lindelöv-Frisk


Susanna är läraren som nu sadlat om och blivit caféägare. På nya  jobbet bidrar hon både med goda idéer, låter sitt matlagningsintresse frodas och bakar ofantliga mängder småkakor efter sin mammas gamla recept.  Efter 35 år på Alströmergymnasiet i Alingsås njuter Susanna nu av att ha jobbet runt knuten från hemmet.


Tfn: 0705127529

Mail: susanna@castelliot.se